nieuws

Na een welverdiende zomervakantie start het nieuwe schooljaar terug op dinsdag 1 september 2015!

Ook dit schooljaar mogen we weer een tweetal laureaten dactylo feliciteren:

Na een jaar ondergedompeld te worden in het bad van de integrale opdrachten trakteerden de klassen van 3STW zichzelf als afsluiter van het schooljaar op een heerlijke re

Op donderdag 4 juni stelden de leerlingen en leerkrachten van de de richting Mode hun creaties van dit schooljaar voor tijdens een schitterend klank- en lichtspektakel in de sporthal, en dit onder de noemer Black & Gold. Het aanwezige publiek keek en zag dat het goed was. 

Dinsdag 2 juni vond de allerlaatste vergadering van de leerlingenraad plaats. De directeur trakteerde met snoep en frisdrank om hen te feliciteren voor hun goede werking dit schooljaar.

In september gingen opnieuw een aantal klassen van de eerste graad de ultieme uitdaging aan om gedurende zes maanden voor minstens 90% rookvrij te zijn. Dez

Onze Latinisten van het tweede en het derde jaar namen deel aan een internationaal examen Latijn, dat luistert naar de naam ELEX ( European Latin Exams). In Vlaanderen behaalden 21 leerlingen goud, 185 zilver en 333 brons.

Ondanks de sportieve prestaties en de nooit aflatende inzet konden onze miniemen jongens op 20 mei geen beker meenemen naar huis. Onze MMI miniemen meisjes daarentegen slaagden erin om voor 1 jaar de wisselbeker Houtland en de gouden medaille mee te nemen naar onze school. 

De werkgroep Taalbeleid organiseert van 26 tot en met 29 mei een Taalweek op school. Een week waarin we extra aandacht vragen van onze leerlingen voor een verzorgd taalgebruik en AN waar dat verwacht wordt.

Onze MMI-meisjes haalden op 13 mei zilver tijdens de finale van het SVS-minivoetbaltornooi in Zedelgem.

Maar liefst 6 klassen namen deel aan de wedstrijd Rookvrije Klassen. 2 van de 6 klassen  namen ook deel aan het creatieve luik van de wedstrijd: een eigen stripverhaal maken. 
Klas 2A2 werd samen met nog 5 andere klassen geselecteerd en nu moet er gestemd worden voor de beste strip. 

Op 4 juni is het weer dé hoogdag van de richting Mode, want dan presenteren de leerlingen en leerkrachten Mode al hun creaties tijdens de jaarlijkse modeshow. En ook dit jaar belooft het weer een kleurrijk klank- en lichtspektakel te worden, met als thema 'Black & Gold'. 

Vanaf 1 september worden de lessen geschiedenis en biologie in 4ASO aangeboden in de Engelse taal. Voor de leerlingen betekent dit alvast een grote meerwaarde en een goeie voorbereiding op het latere hoger onderwijs, waar nu al vaak lessen in het Engels worden gegeven.

Op zaterdag 25 april konden alle toekomstige eerstejaars en alle zevendejaars Leefgroepen- en Internaatswerking uitgebreid kennismaken met het MMI, terwijl op zondag 26 april het grote publiek werd ondergedompeld in het levendige en bruisende MMI-leven.

Op zaterdag 25 en zondag 26 april gooit het MMI de deuren weer wijd open.

Pagina's