nieuws

Op dinsdag 31 maart, de dag net na de examens, is er opnieuw de jaarlijkse themadag. Dit jaar staat alles in het teken van dromen en dromen waarmaken. 

Van 20 maart tot 4 april trekt een groep enthousiaste leerlingen uit het 6de jaar Jeugd- en gehandicaptenzorg en het 7de jaar Leefgroepenwerking naar Tirgu Mures in Roemenië. Hier kan je elke dag hun belevenissen lezen en foto's zien. Met dank aan mevr.

Zin om mee te doen aan de grote Lentefotowedstrijd van MOS ? 

Lees dan hier het reglement en stuur als de lentebliksem je foto door! Misschien win je 'm wel in groot formaat! 

Op zaterdag 25 april is er een aangepast programma voor alle leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders:

In de eerste wedstrijd kregen ze na amper 5 seconden een niet te missen kans op 1 – 0….maar het mocht niet zijn. In een gelijk opgaande eerste helft stonden oner kadetten halfweg 0 – 1 achter.

Op 4 februari mocht Maxim Torreele uit 4A2 naar de 2de ronde van de wiskunde-olympiade in de Kortrijkse Kulak. In heel Vlaanderen namen maar liefst 11.060 leerlingen deel aan de 1ste ronde.

Dit grote avontuur begon in 2007 tijdens een studiedag over internationalisering. Kort daarna werd een werkgroep opgericht om buitenlandse stages te organiseren.

Er werden deze week weer enkele mooie sportieve prestaties geleverd op school: 

Op 22 februari vond de 5de editie plaats van Kortemark Loopt. Maar liefst 1400 deelnemers liepen de 5, 10 of 15 km. Ook heel wat leerlingen en leerkrachten waren van de partij. 

Vrijdag 13 februari deden we het op school met Watt minder.  Door de verwarming wat lager te zetten, stootten we heel wat minder CO2 uit.  Als school wilden we zo op Dikketruiendag stilstaan bij de opwarming van de aarde. 

De leerlingen van 1ASO nemen deel aan het project 'Mechatronica, bouw je eigen avatar'.
Ze kregen de opdracht naar eigen creativiteit een robot te bouwen en deze te programmeren. Het resultaat kan je bewonderen in onderstaand filmpje. 

Regisseur Dries Dewulf en 30 leerlingen uit ASO, TSO en BSO zorgden tijdens het weekend van 6, 7 en 8 februari voor het schitterende spektakel 'Kon-Tiki', het verhaal over de Noor Thor Heyerdahl, die op zijn vlot, de Kon-Tiki, in 1947 van Peru naar Polynesië voer.

We heten je hartelijk welkom op onze infoavond voor jou en je ouders op vrijdag 6 maart om 19.00 u.

Een eigen raket bouwen en zoals Kuifje naar de maan vliegen. Daar droomt iedereen als kind van.
Maar hoe werkt dat daar zo ver van de vertrouwde aarde onder onze voeten?
Wat voelen ze? Wat eten ze? Wat doen ze daar? En wat als de nood het hoogst is?

Pagina's