nieuws

Vanaf september 2016 starten we in onze school met 2 nieuwe beroepenvelden in het 2de Beroepsvoorbereidend leerjaar: Hout en Metaal.

We komen zowaar bekenden tegen op de Facebookpagina en de website van Klasse

Kom je ook een kijkje nemen naar ons jaarlijks wervelend modespektakel? 

Move! van de leerlingenraad heeft op dinsdag 3 mei heel wat voor jullie in petto:

DInsdag 19 april kregen we een verrassend telefoontje van radiozender MNM. Elien Trioen, oud-leerlinge van onze school, had het MMI genomineerd voor de wedstrijd 'De strafste school 2016'.

Sinds kort gingen we in het MMI van start met een echte OKAN-klas. OKAN betekent OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. We proberen onze anderstalige jongeren zo snel mogelijk de Nederlandse taal bij te brengen, zodat ze kunnen starten in een gewone klas tussen onze leerlingen. 

Steevast de week voor de Open Deuren bij ons in het MMI: de projectweek. Drie dagen geen gewone les, maar werken rond een bepaald thema, per jaar of per studierichting. 

WEDSTRIJDREGLEMENT "DE LENTE DOOR DE LENS"

  • Het thema waarrond gefotografeerd moet worden is 'de lente rondom ons'
  • Van 12 april tot en met 4 mei kan je je foto via een intern bericht doorsturen naar mevr. Gudrun Sinnaeve.

Dinsdag 22 maart was het MMI tijdens de 18de editie van de Themadag volledig in de ban van het gekende spel Cluedo. Onderstaand filmpje geeft de sfeer weer van die geslaagde dag! 

Kiara Mombert, leerling uit het 4de jaar Humane wetenschappen, kroop een half jaar geleden in haar pen en schreef zowaar een heus boek, dat ook gepubliceerd werd!

Dinsdag 22 maart was het MMI in de ban van het gekende Cluedospel. Het kwam erop aan voor de leerlingen om de gepleegde misdaad op te lossen en dat aan de hand van tientallen tips die ze konden verzamelen tijdens alle activiteiten en op alle attracties. Een geslaagde dag, net na de examens!

Na de examenperiode vindt op dinsdag 22 maart reeds voor de 18de keer de Themadag plaats. Deze keer is iedereen in de ban van het onderzoek, want we spelen met de hele school het moordspel Cluedo.

Elis Vandepitte uit Kortemark is zo goed als blind en een aantal zware behandelingen voor een hersentumor maken haar het leven er niet makkelijker op. Deze week had ze nog een zware chemokuur te gaan, maar Elis is een vechter. Ze volgt les in het eerste jaar ASO van het MMI en of dat lukt!

Ook dit jaar vertrekt een groep  leerlingen uit onze school op stage naar Roemenië: Jana Bouttelisier, Caro Callens, Ward Deprez, Matti Kovacic, Aagje Hemeryck, Matthias Pierar, Lynne Ruysschaert, Manon Saubin, Madelief Segaert, Agnella Vanbelle en Joyce Vergote.

Op 1 februari namen de leerlingen van 2ASO en 1 STEM deel aan de Vlaamse Technologie Olympiade, een wedstrijd voor leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs, die feeling hebben voor exacte wetenschappen, wiskunde, ontwerp, technologie, kortom: STEM.

Pagina's