nieuws

Ben je wiskundig aangelegd? Raak je snel gefascineerd door techniek? 
Kan je nauwkeurig werken en beschik je over de nodige dosis doorzettingsvermogen? 
Is probleemoplossend denken jouw dada? 
Wil je leren programmeren en een robot besturen? 

De leerlingen van klas 3R ( richting Restaurant en keuken) zijn er weer klaar voor om in het nieuwe jaar hun kook- en serveerkunsten te demonstreren in het restaurant van de school.

Sneeuwwitje is een wees die bij haar rijke stiefmoeder woont. Voor haar is slechts één ding belangrijk: eeuwige schoonheid. En het doel heiligt de middelen …

Eind vorig schooljaar deed onze school een aanvraag voor het V.E.T.-charter, dat ons in de mogelijkheid zou stellen om op eenvoudige manier buitenlandse stages te organiseren.

In de lessen IO werkten de leerlingen van het 3de jaar Sociale en technische wetenschappen rond Kerst. Ze brachten er voor elkaar een stemmige kerstevocatie. 

Bekijk hier het filmpje!

De leerlingen van 7L en 7T organiseren samen met de Leerlingenraad een actie voor Rode Neuzendag. Vanaf 28 november gaan ze aan de slag om een grote voorraad cupcakes te bakken.

Op maandag 17 oktober trokken de 24 leerlingen van onze 3 OKAN-klassen naar Tillegem Bos in Brugge. Alles stond er in het teken van de herfst, kleuren, planten en dieren.

"Oewist? Hoe gaat het met je? "
Meestal verwachten we dan "goed, en met jou?"

Het nieuwe schooljaar is ondertussen een maand ver. Terwijl iedereen zijn draai vindt, starten wij weer met de leerlingenraad. 
Onze leerlingenraad werkt op 2 niveaus: 

Vrijdag 16 september werd radio MMI terug vanonder het stof gehaald na een paar maandjes vakantie. De drijvende krachten van de voorbije jaren zijn afgestudeerd, maar desalniettemin kwam Radio MMI terug met een volledige nieuwe crew.

De zomervakantie loopt langzaam op haar eind en om het hoekje komt het nieuwe schooljaar al piepen. Alle leerlingen zijn welkom in het MMI op donderdag 1 september om 8.45 u. Omwille van de beroepsrennerswedstrijd in de gemeente, eindigt de eerste schooldag om 13.40 u. 

Elk jaar trekt onze school naar de Ardennen of naar het buitenland voor een 10-daags schoolkamp. Met een 100-tal enthousiaste eerste-, tweede-, derde- en vierdejaars én een groep even enthousiaste begeleiders worden de eerste tien dagen van de zomervakantie goed  ingezet. 

Wie nog even wil kijken naar alle klassen die het MMI tijdens het schooljaar 2015-2016 rijk was, kan hier verder klikken:

Als afsluiter van het project 'International Space Station' keken de leerlingen van het 1ste jaar STEM uit naar de laatste les Techniek: na het maken van een eigen waterraket, een gepersonaliseerde raket op brandstof en een lanceerstation was het de hoogste tijd om de projectielen te lanceren.

Behaal je straks je studiegetuigschrift van het 6de jaar Verzorging en heb je zin om werk en studies te combineren? Dat kan! 

Pagina's