nieuws

Vrijdag 16 september werd radio MMI terug vanonder het stof gehaald na een paar maandjes vakantie. De drijvende krachten van de voorbije jaren zijn afgestudeerd, maar desalniettemin kwam Radio MMI terug met een volledige nieuwe crew.

De zomervakantie loopt langzaam op haar eind en om het hoekje komt het nieuwe schooljaar al piepen. Alle leerlingen zijn welkom in het MMI op donderdag 1 september om 8.45 u. Omwille van de beroepsrennerswedstrijd in de gemeente, eindigt de eerste schooldag om 13.40 u. 

Elk jaar trekt onze school naar de Ardennen of naar het buitenland voor een 10-daags schoolkamp. Met een 100-tal enthousiaste eerste-, tweede-, derde- en vierdejaars én een groep even enthousiaste begeleiders worden de eerste tien dagen van de zomervakantie goed  ingezet. 

Wie nog even wil kijken naar alle klassen die het MMI tijdens het schooljaar 2015-2016 rijk was, kan hier verder klikken:

Als afsluiter van het project 'International Space Station' keken de leerlingen van het 1ste jaar STEM uit naar de laatste les Techniek: na het maken van een eigen waterraket, een gepersonaliseerde raket op brandstof en een lanceerstation was het de hoogste tijd om de projectielen te lanceren.

Behaal je straks je studiegetuigschrift van het 6de jaar Verzorging en heb je zin om werk en studies te combineren? Dat kan! 

De leerlingen en leerkrachten van de richting Mode presenteerden tijdens de jaarlijkse modeshow op donderdag 2 juni hun werkstukken en kledingcreaties van het voorbije schooljaar. Het publiek genoot en zag dat het goed was, daar in de richting Mode van het MMI! 

Vanaf september 2016 starten we in onze school met 2 nieuwe beroepenvelden in het 2de Beroepsvoorbereidend leerjaar: Hout en Metaal.

We komen zowaar bekenden tegen op de Facebookpagina en de website van Klasse

Kom je ook een kijkje nemen naar ons jaarlijks wervelend modespektakel? 

Move! van de leerlingenraad heeft op dinsdag 3 mei heel wat voor jullie in petto:

DInsdag 19 april kregen we een verrassend telefoontje van radiozender MNM. Elien Trioen, oud-leerlinge van onze school, had het MMI genomineerd voor de wedstrijd 'De strafste school 2016'.

Sinds kort gingen we in het MMI van start met een echte OKAN-klas. OKAN betekent OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. We proberen onze anderstalige jongeren zo snel mogelijk de Nederlandse taal bij te brengen, zodat ze kunnen starten in een gewone klas tussen onze leerlingen. 

Steevast de week voor de Open Deuren bij ons in het MMI: de projectweek. Drie dagen geen gewone les, maar werken rond een bepaald thema, per jaar of per studierichting. 

WEDSTRIJDREGLEMENT "DE LENTE DOOR DE LENS"

  • Het thema waarrond gefotografeerd moet worden is 'de lente rondom ons'
  • Van 12 april tot en met 4 mei kan je je foto via een intern bericht doorsturen naar mevr. Gudrun Sinnaeve.

Pagina's