nieuws

Op vrijdag 26 februari om 19.00 u. is er een infoavond voor alle leerlingen van het 6de leerjaar en hun ouders.

60 leerlingen van onze school namen op 25 januari deel aan de Thuiszorgwandeling van Familiezorg West-Vlaanderen vzw in Brugge.

  • Ward Loncke ('t Hogeschooltje Werken):
    "Ik wil graag iets doen met houtbewerking, want mijn papa doet dat ook. Werken met hout is tof."
     
  • Remi Desender ( MMI basisschool, Kortemark-Elle):

Klas 2B3 en 2B4 maken in de lessen Mode een Onesie/Homewear. Na het tekenen en aanpassen van de patronen trokken de klassen naar de firma Verkempinck in Oostende om er de meest geschikte stof en andere naaibenodigdheden te kiezen.

Van 1 tot en met 5 februari is het de Vlaamse week tegen pesten. Onder de noemer "Ik, jij, jullie... iedereen brullie" werden alle scholen aangeschreven om een actie op poten te zetten. Het team van opvoeders van onze school wil graag hun schouders onder dit project zetten.

Het is ongetwijfeld een belangrijke taak van een school om de leerlingen te leren “leren”, maar ook om de leerlingen te leren “leven”.  Dat leerlingen zich goed voelen is daarbij een basisvoorwaarde.

Radio MMI van de Leerlingenraad kreeg de vraag om een DJ-wedstrijd in te richten naar aanleiding van de schoolfuif van nu vrijdag 29 januari in OC De Kouter in Kortemark. De winnende DJ mag de schoolfuif starten met een DJ-set van 21.00 u. tot 22.00 u.

Ischara D'Hondt (6V4) won na een prachtige prestatie op de 50 meter rugcrawl een gouden medaille en werd daarmee de 1ste in West-Vlaanderen. Hierdoor is ze rechtstreeks geplaatst voor het zwemkampioenschap op 24 februari.

Ze kwamen allemaal kennismaken met een tweetal lesmomenten uit de brede waaier van keuzemogelijkheden. Elke leerling had zo'n beetje z'n eigen interesses. Nu nog de juiste keuze maken! 
 
  • JARNE VANSTEELANT (De Linde, Zarren):

 STEM : woensdag 17 februari of 24 februari, telkens van 13.30 u. tot 15.30 u. 

De maand februari staat in het MMI steeds garant voor een mooie en gezellige toneelavond. Dit jaar gooien we het over een andere boeg.

Maandagmorgen 18 januari bezochten de leerlingen van het 3de en het 4de jaar Humane Wetenschappen in het kader van de lessen Cultuur- en Gedragswetenschappen de rechtbank van Veurne. Ze kregen de toelating om de zitting van de politierechtbank bij te wonen.

Een schooljaar vliegt. En dat geldt ook voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Stilaan worden er al keuzes gemaakt voor volgend schooljaar. 

Tijdens de eerste ronde kwamen onze leerlingen al vlug 1-0 voor. Door een gebrek aan afwerking bleef de stand dezelfde tot diep in de 2de helft. Wie de kansen niet afmaakt, krijgt vaak het deksel op de neus. Zo werd het 2 minuten voor affluiten 1-1, een koude douche.

Pagina's