nieuws

Er werden deze week weer enkele mooie sportieve prestaties geleverd op school: 

Op 22 februari vond de 5de editie plaats van Kortemark Loopt. Maar liefst 1400 deelnemers liepen de 5, 10 of 15 km. Ook heel wat leerlingen en leerkrachten waren van de partij. 

Vrijdag 13 februari deden we het op school met Watt minder.  Door de verwarming wat lager te zetten, stootten we heel wat minder CO2 uit.  Als school wilden we zo op Dikketruiendag stilstaan bij de opwarming van de aarde. 

De leerlingen van 1ASO nemen deel aan het project 'Mechatronica, bouw je eigen avatar'.
Ze kregen de opdracht naar eigen creativiteit een robot te bouwen en deze te programmeren. Het resultaat kan je bewonderen in onderstaand filmpje. 

Regisseur Dries Dewulf en 30 leerlingen uit ASO, TSO en BSO zorgden tijdens het weekend van 6, 7 en 8 februari voor het schitterende spektakel 'Kon-Tiki', het verhaal over de Noor Thor Heyerdahl, die op zijn vlot, de Kon-Tiki, in 1947 van Peru naar Polynesië voer.

We heten je hartelijk welkom op onze infoavond voor jou en je ouders op vrijdag 6 maart om 19.00 u.

Een eigen raket bouwen en zoals Kuifje naar de maan vliegen. Daar droomt iedereen als kind van.
Maar hoe werkt dat daar zo ver van de vertrouwde aarde onder onze voeten?
Wat voelen ze? Wat eten ze? Wat doen ze daar? En wat als de nood het hoogst is?

In de eerste wedstrijd speelden we tegen een ploeg die duidelijk véél sterker was. Tegen de gang van het spel in kwamen we toch 1 – 0 voor. Dit bleef zo tot diep in de tweede helft.

Een alternatief voor de gebruikelijke 100 dagen, dat moest het worden voor het zesde jaar Jeugd- en gehandicaptenzorg.

Onze dames deden het goed tijdens de eerste ronde van de SVS-minivoetbalcompetitie.

Een 30-tal enthousiaste leerlingen schreven zich in voor de MMI-schoolband. gitaren, drums, saxofoon, trompet, trombone, piano en zelfs een viool en ukulele waren van de partij. Ook de juiste zangstemmen meldden zich aan.

Dit jaar is zanger-dichter Rick De Leeuw de ambassadeur van de jaarlijkse gedichtendag in Vlaanderen. Hij roept iedereen op om een gedicht te schrijven rond het thema van dit jaar 'de liefde'. 

Misschien ben jij wel wat de MMI-schoolband zoekt! 

Ben je muzikaal aangelegd, heb je een flinke portie lef om voor een publiek te staan of ben je een podiumbeest? Dan is de MMI-schoolband misschien wel iets voor jou! 

Pagina's