nieuws

80 zesdejaars uit de richting Verzorging namen op 17 november deel aan de thuiszorgwandeling van Familiezorg West-Vlaanderen vzw in Brugge. 

Tijdens de Vlaamse voorleesweek kan je ook je leerkrachten horen voorlezen. 

Schrijf je in bij je leerkracht Nederlands voor 21 november en schuif gezellig aan in de living van het internaat! 

De Leerlingenraad gaat dit jaar opnieuw op zoek naar DJ-talent op school. Elke vrijdag krijgt een DJ de kans om een DJ-set te draaien van 30 minuten tussen de middag op de centrale speelplaats. 
Op de FB-pagina van de Leerlingenraad kan er gestemd worden voor de beste DJ. 

Op dinsdag 31 maart 2015 proberen we op de themadag de dromen waar te maken van heel wat leerlingen en leerkrachten. 

Alle leerlingen die op vrijdag 17 oktober in uniform naar school komen en zich inschreven voor de actie, krijgen een lekker ontbijt bij aankomst.
Ongeveer 200 leerlingen hebben zich hiervoor ingeschreven.

De klassen 1T2, 2B1, 2B4, 2T4, 1B3 en 2A2 engageerden zich om dit schooljaar deel te nemen aan de wedstrijd 'Rookvrije klassen'. Elke klas gaat de uitdaging aan om minstens 90% rookvrij te zijn op het einde van het schooljaar. Deze wedstrijd wordt al vele jaren ingericht door VIGES en LOGO.

Smakelijke veggieschotels? Kleurrijke vuilnisbakken? Een groen moestuin op school? Onze MMI-leerlingen lopen vaak met creatieve MOS-ideetjes rond die best haalbaar zijn.

De bezinningsdag van 7 oktober kreeg voor onze acht leerlingen van het vijfde jaar Grootkeuken een bijzondere invulling. Ze leerden Poverello in Brugge kennen en en deden terzelfdertijd ervaring op de werkvloer op.

Op dinsdag 23 september 2014 stond de eerste vergadering van de leerlingenraad op het programma. 

Naar jaarlijkse gewoonte kunnen de leerlingen van 5G tijdens de Franse les letterlijk proeven van een stukje Frankrijk.

Op 2 oktober laten alle leerlingen en leerkrachten zich van hun sportiefste kant zien tijdens de jaarlijkse sportdag. Hopelijk is een deugddoend najaarszonnetje ook van de partij. 

Zoals elk jaar krijgen alle MMI-leerlingen de kans om elke dag tussen de middag op vrijwillige basis aan sport te doen en dit o.l.v. een L.O.-leerkracht.
Basketbal, volleybal, minivoetbal, netbal, tennis en badminton, voor elk wat wils vanaf 12.30 u.  tot 13.10 u.

Het is ongetwijfeld een belangrijke taak van een school om de leerlingen te leren “leren”, maar ook om de leerlingen te leren “leven”.  Dat leerlingen zich goed voelen is daarbij een basisvoorwaarde.

Onze 76 klassen werden op 2 september al gekiekt en hier kan je er kennis mee maken. 

Op maandag 1 september komen volgende leerkrachten ons MMI-team versterken: 

Pagina's