nieuws

De werkgroep Taalbeleid organiseert van 26 tot en met 29 mei een Taalweek op school. Een week waarin we extra aandacht vragen van onze leerlingen voor een verzorgd taalgebruik en AN waar dat verwacht wordt.

Onze MMI-meisjes haalden op 13 mei zilver tijdens de finale van het SVS-minivoetbaltornooi in Zedelgem.

Maar liefst 6 klassen namen deel aan de wedstrijd Rookvrije Klassen. 2 van de 6 klassen  namen ook deel aan het creatieve luik van de wedstrijd: een eigen stripverhaal maken. 
Klas 2A2 werd samen met nog 5 andere klassen geselecteerd en nu moet er gestemd worden voor de beste strip. 

Op 4 juni is het weer dé hoogdag van de richting Mode, want dan presenteren de leerlingen en leerkrachten Mode al hun creaties tijdens de jaarlijkse modeshow. En ook dit jaar belooft het weer een kleurrijk klank- en lichtspektakel te worden, met als thema 'Black & Gold'. 

Vanaf 1 september worden de lessen geschiedenis en biologie in 4ASO aangeboden in de Engelse taal. Voor de leerlingen betekent dit alvast een grote meerwaarde en een goeie voorbereiding op het latere hoger onderwijs, waar nu al vaak lessen in het Engels worden gegeven.

Op zaterdag 25 april konden alle toekomstige eerstejaars en alle zevendejaars Leefgroepen- en Internaatswerking uitgebreid kennismaken met het MMI, terwijl op zondag 26 april het grote publiek werd ondergedompeld in het levendige en bruisende MMI-leven.

Op zaterdag 25 en zondag 26 april gooit het MMI de deuren weer wijd open.

De eerste schoolweek na de paasvakantie was anders dan anders: geen les, maar projectweek. Van 22 tot en met 24 april werkten alle klassen rond een bepaalde thema. De resultaten zie je hier in onderstaande fotoalbums.

Vanaf 1 september 2015 kunnen leerlingen in het eerste jaar de optie STEM volgen.

Je kon het niet mooier dromen: deze editie van de Themadag zal iedereen niet licht vergeten. Er werd regen en storm voorspeld, maar we kregen een zonnige namiddag.

Op dinsdag 31 maart, de dag net na de examens, is er opnieuw de jaarlijkse themadag. Dit jaar staat alles in het teken van dromen en dromen waarmaken. 

Van 20 maart tot 4 april trok een groep enthousiaste leerlingen uit het 6de jaar Jeugd- en gehandicaptenzorg en het 7de jaar Leefgroepenwerking naar Tirgu Mures in Roemenië. Hier lees je hun belevenissen en zie je hun foto's. Met dank aan mevr.

Zin om mee te doen aan de grote Lentefotowedstrijd van MOS ? 

Lees dan hier het reglement en stuur als de lentebliksem je foto door! Misschien win je 'm wel in groot formaat! 

Op zaterdag 25 april is er een aangepast programma voor alle leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders:

In de eerste wedstrijd kregen ze na amper 5 seconden een niet te missen kans op 1 – 0….maar het mocht niet zijn. In een gelijk opgaande eerste helft stonden oner kadetten halfweg 0 – 1 achter.

Pagina's