nieuws

Alle leerlingen die op vrijdag 17 oktober in uniform naar school komen en zich inschreven voor de actie, krijgen een lekker ontbijt bij aankomst.
Ongeveer 200 leerlingen hebben zich hiervoor ingeschreven.

De klassen 1T2, 2B1, 2B4, 2T4, 1B3 en 2A2 engageerden zich om dit schooljaar deel te nemen aan de wedstrijd 'Rookvrije klassen'. Elke klas gaat de uitdaging aan om minstens 90% rookvrij te zijn op het einde van het schooljaar. Deze wedstrijd wordt al vele jaren ingericht door VIGES en LOGO.

Smakelijke veggieschotels? Kleurrijke vuilnisbakken? Een groen moestuin op school? Onze MMI-leerlingen lopen vaak met creatieve MOS-ideetjes rond die best haalbaar zijn.

De bezinningsdag van 7 oktober kreeg voor onze acht leerlingen van het vijfde jaar Grootkeuken een bijzondere invulling. Ze leerden Poverello in Brugge kennen en en deden terzelfdertijd ervaring op de werkvloer op.

Op dinsdag 23 september 2014 stond de eerste vergadering van de leerlingenraad op het programma. 

Naar jaarlijkse gewoonte kunnen de leerlingen van 5G tijdens de Franse les letterlijk proeven van een stukje Frankrijk.

Op 2 oktober laten alle leerlingen en leerkrachten zich van hun sportiefste kant zien tijdens de jaarlijkse sportdag. Hopelijk is een deugddoend najaarszonnetje ook van de partij. 

Zoals elk jaar krijgen alle MMI-leerlingen de kans om elke dag tussen de middag op vrijwillige basis aan sport te doen en dit o.l.v. een L.O.-leerkracht.
Basketbal, volleybal, minivoetbal, netbal, tennis en badminton, voor elk wat wils vanaf 12.30 u.  tot 13.10 u.

Het is ongetwijfeld een belangrijke taak van een school om de leerlingen te leren “leren”, maar ook om de leerlingen te leren “leven”.  Dat leerlingen zich goed voelen is daarbij een basisvoorwaarde.

Onze 76 klassen werden op 2 september al gekiekt en hier kan je er kennis mee maken. 

Op maandag 1 september komen volgende leerkrachten ons MMI-team versterken: 

Onder de noemer ‘goed begonnen is half gewonnen’ willen we de eerste schooldag meteen met een leuke activiteit laten starten. Met ‘MMI Koerrock’ wordt onze centrale speelplaats omgetoverd tot een mini-festivalterrein.

De boeken die de leerlingen gebruiken tijdens het schooljaar 2014-2015 kunnen tijdens de laatste 2 weken van de vakantie aangekocht worden op de boekenverkoop, die plaatsvindt in onze school, telkens van 8.30 u. tot 12.00 u. en van 13.30 u. tot 18.00 u. 

Zoals de traditie het wil, werd er opnieuw een foto genomen van alle leerlingen uit de studierichting Restaurant en keuken, Grootkeuken en Gemeenschapsrestauratie.
Van het derde tot en met het zevende jaar worden deze leerlingen opgeleid tot jonge mensen met vakkennis voor dit beroep.

En daar zijn ze dan: de laureaten dactylo van het schooljaar 2013-2014! 

Laureaat van het 2de jaar dactylo werd Leticia Huyghe uit klas 1T4 met volgend resultaat:

Pagina's