nieuws

Op zaterdag 25 april konden alle toekomstige eerstejaars en alle zevendejaars Leefgroepen- en Internaatswerking uitgebreid kennismaken met het MMI, terwijl op zondag 26 april het grote publiek werd ondergedompeld in het levendige en bruisende MMI-leven.

Op zaterdag 25 en zondag 26 april gooit het MMI de deuren weer wijd open.

De eerste schoolweek na de paasvakantie was anders dan anders: geen les, maar projectweek. Van 22 tot en met 24 april werkten alle klassen rond een bepaalde thema. De resultaten zie je hier in onderstaande fotoalbums.

Vanaf 1 september 2015 kunnen leerlingen in het eerste jaar de optie STEM volgen.

Je kon het niet mooier dromen: deze editie van de Themadag zal iedereen niet licht vergeten. Er werd regen en storm voorspeld, maar we kregen een zonnige namiddag.

Op dinsdag 31 maart, de dag net na de examens, is er opnieuw de jaarlijkse themadag. Dit jaar staat alles in het teken van dromen en dromen waarmaken. 

Van 20 maart tot 4 april trok een groep enthousiaste leerlingen uit het 6de jaar Jeugd- en gehandicaptenzorg en het 7de jaar Leefgroepenwerking naar Tirgu Mures in Roemenië. Hier lees je hun belevenissen en zie je hun foto's. Met dank aan mevr.

Zin om mee te doen aan de grote Lentefotowedstrijd van MOS ? 

Lees dan hier het reglement en stuur als de lentebliksem je foto door! Misschien win je 'm wel in groot formaat! 

Op zaterdag 25 april is er een aangepast programma voor alle leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders:

In de eerste wedstrijd kregen ze na amper 5 seconden een niet te missen kans op 1 – 0….maar het mocht niet zijn. In een gelijk opgaande eerste helft stonden oner kadetten halfweg 0 – 1 achter.

Op 4 februari mocht Maxim Torreele uit 4A2 naar de 2de ronde van de wiskunde-olympiade in de Kortrijkse Kulak. In heel Vlaanderen namen maar liefst 11.060 leerlingen deel aan de 1ste ronde.

Dit grote avontuur begon in 2007 tijdens een studiedag over internationalisering. Kort daarna werd een werkgroep opgericht om buitenlandse stages te organiseren.

Er werden deze week weer enkele mooie sportieve prestaties geleverd op school: 

Op 22 februari vond de 5de editie plaats van Kortemark Loopt. Maar liefst 1400 deelnemers liepen de 5, 10 of 15 km. Ook heel wat leerlingen en leerkrachten waren van de partij. 

Vrijdag 13 februari deden we het op school met Watt minder.  Door de verwarming wat lager te zetten, stootten we heel wat minder CO2 uit.  Als school wilden we zo op Dikketruiendag stilstaan bij de opwarming van de aarde. 

Pagina's