Leefgroepenwerking

Je wil als professionele begeleider aan de slag met mensen met een beperking? Ben je enthousiast en creatief? Wil je ondersteuning bieden aan cliënten in hun dagelijks leven op vlak van wonen, werken, leren en vrije tijd? Ben je een goede teamspeler om de kwaliteit van je cliënt te verhogen? Jawel, jij bent de ideale kandidaat voor dit traject!

Je kan starten met deze opleiding als je een diploma van het secundair onderwijs hebt in het domein Personenzorg. Heb je minstens een jaar hoger onderwijs in de pedagogische of sociale of paramedische sector gevolgd, dan kan je ook starten. Voor alle anderen organiseren wij graag een motivatiegesprek (en -proef) waarin we polsen naar je motivatie en je leervaardigheden. Je twijfelt of je zomaar kan starten? Bel eens op. Je krijgt dadelijk het juiste antwoord.

Tijdens je studies verwerf je de nodige competenties die een beginnend begeleider zeker moet bezitten. Je leert via de theorielessen maar ook via inleefmomenten, studiebezoeken, getuigenissen, projecten en workshops en je gaat natuurlijk op stage.

 

Die stage start in oktober en eindigt eind juni. Wekelijks ga je telkens op donderdag en vrijdag en vaak ook op woensdag op stage. Heb je nu al een arbeidsovereenkomst in een voorziening maar niet het geschikte diploma, ook dan kan je bij ons deze eenjarige opleiding volgen. En weet je dat je ook op stage kan in het buitenland? Roemenië is onze place to be!

Na deze opleiding kan je werken als opvoeder/begeleider in voorzieningen die zorgen voor dagbesteding en woon- en leefbegeleiding. Opvangcentra en diensten voor arbeidszorg zijn ook mogelijke werkplekken. Ook de context van kinderen/jongeren met sociale problemen en de animatiedienst bij bejaarden zijn mogelijkheden.

Met dit diploma is doorstroming naar het werkveld zeker verzekerd, maar je kan ook nog verder studeren. Een bijkomende Se-n-Se-opleiding is een optie. Maar ook de specialisatiejaren BSO die we op school organiseren, zijn mogelijk. Of doe je liever volwassenenonderwijs of kies je het voor het hoger onderwijs? Make your choice!

Check dus onze lessentabel hieronder en wees snel overtuigd! 

LEEFGROEPENWERKING  
Beroepsgerichte vakken en stage 29 
Algemene vakken:
Godsdienst
Lichamelijke opvoeding
Nederlands
3
TOTAAL 
32