Themadag 2010

Op donderdag 1 april 2010, de dag na de examens, hielden wij op MMI onze Themadag. Die Themadag werd georganiseerd door de werkgroep leerlingenbegeleiding van de school. In de voormiddag werd gewerkt rond het thema "WEERBAARHEID": weerbaarheid op vlak van drugs, verslaving, in het verkeer, relatievorming, seksualiteit, pesten e.d. Voor alle jaren (1 tot 7) was er in de voormiddag een afzonderlijk programma uitgewerkt dat op die themas inspeelde.

Met het middagprogramma Het Magische MMI maakten we de slogan "MMI méér dan een school" waar: leuke dingen beleven op school, graag naar school komen, met je vrienden nieuwe dingen ondernemen, op een andere manier contact leggen met de leerkrachten. Onze school werd omgetoverd in een wereld vol sprookjesachtige activiteiten en -figuren. Alle leerlingen werden ook uitgenodigd om zich te verkleden en kwamen naar een bal, waar de best verklede sprookjesfiguur in de bloemen werd gezet.

De leerkrachten en leerlingen van het 7de jaar BSO Gemeenschapsrestauratie presteerden terug een huzarenstuk. Er werd in het kader van de themadag een maaltijd verzorgd voor alle leerlingen en leerkrachten, in totaal 1200 maaltijden. Het aanbod bestond uit: een tacco, een wokgerecht, soep, een drankje en een pannenkoek. Met dank aan alle huishoudkundigen voor hun hulp.