Een bezoek aan de grote school

De leerlingen van MMI en De Kreke in Kortemark, De Linde in Zarren en de basisscholen van Klerken brachten op 26 januari een bezoekje aan de grote school, want binnenkort moeten ze een belangrijke keuze maken wat hun studies betreft.

Tijdens enkele doe-momenten en proeflessen, maakten de jongens en meisjes kennis met STEM, Latijn, Engels, economie, mode, nijverheid, verzorging-voeding in een echte leskeuken. Een brede waaier van keuzemogelijkheden waaruit je bij ons op school kan kiezen. Concreet betekende dit onder andere een Latijnse fabel lezen, de besteding van je zakgeld berekenen met procenten, een sleutelhanger of modestukje ineenknutselen, een marsepeinen paddenstoel maken en zelfs een baby'tje wassen en verzorgen of een wonde verzorgen... keuze genoeg dus!

Als afsluiter konden de leerlingen genieten van een lekker middagmaal in onze schoolrefter. De middagmalen in onze school worden dagelijks verzorgd door onze eigen leerlingen die restaurant en keuken (tweede graad) , Grootkeuken (3de graad) of Gemeenschapsrestauratie (7de jaar) volgen. Op 9 februari staan de MMI-deuren wijd open voor de vrije basisscholen van Werken, Handzame, Edewalle, Kortemark-Elle en de gemeenteschool van Lichtervelde.