Kinderzorg

 

Heb je een hart voor kinderen en wil je graag met deze doelgroep werken? Ben je bovendien communicatief vaardig en een creatieve duizendpoot? Vind je spelen nog altijd leuk en kan je tegelijk verantwoordelijkheid nemen? Yes, we hebben een deal. Kinderzorg is zeker iets voor jou!
 

Je kan starten in Kinderzorg als je het zesde jaar volgde in een of andere richting uit het studiegebied Personenzorg of als je minstens een jaar hoger onderwijs volgde binnen de pedagogische, sociale of paramedische sector. Is dit niet het geval, dan moet je een motivatiegesprek doen. Daarna krijg je te horen of je er al dan niet kan aan beginnen. We duimen!

Respect voor diversiteit, een reflecterende houding, aandacht voor het welbevinden van de kinderen en een aangepast spelaanbod zijn basisvereisten voor een kwaliteitsvolle kinderopvang. We zetten heel erg in op vlot communiceren, samenwerken en omgaan met het sociaal netwerk van het kind.

 

 

We leren ook en veel van praktijkervaringen. Werkplekleren, studiebezoeken, externe sprekers en stage maken de theorie duidelijk. Er zijn 10 weken stage, waarvan 2 weken in het buitenland (Groningen, Nederland) tot de mogelijkheid behoren. 

Studenten die al het diploma secundair onderwijs behaalden, krijgen vrijstelling voor 8 uur algemene vakken. Deze worden gedeeltelijk vervangen door enkele uren extra praktijk en stage.

Als kinderbegeleider kan je werken in groeps- en gezinsopvang én in de buitenschoolse kinderopvang. De kleuterklas is ook een werkgebied.

Wie zin heeft om verder te studeren, kan op onze school kiezen voor Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige, Organisatie-assistentie of een van onze Se-n-Se-opleidingen. Ook het hoger onderwijs is een mogelijke optie. Na drie jaar hard werken kan je het diploma bachelor in het Kleuteronderwijs of Pedagogie van het jonge kind behalen. Verpleegkunde HBO5 is ook mogelijk. Veel keuze dus voor wie het studeren nog niet moe is!

KINDERZORG  
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 2
Maatschappelijke vorming 2
Frans 2
Expressie 2
Kinderzorg 10
Recuperatielessen van vakken die tijdens de stage wegvallen 10
Stage 10
TOTAAL 
32