Zorgkundige duaal

 

Wil je zorgkundige worden maar heb je nu al ontzettend veel goesting om te gaan werken? Wil je je job voornamelijk leren op de werkvloer? Ben je heel flexibel en kan je nu al verantwoordelijkheid dragen? Dan kan je overwegen om te starten in de opleiding Zorgkundige duaal.

In principe kan je starten in deze richting als je het zesde jaar volgde in een of andere richting uit het studiegebied Personenzorg. In de praktijk zien we dat de klassenraad enkel leerlingen uit de richting Verzorging toelaat om met deze opleiding te beginnen.

Voor je de opleiding kan starten, krijg je een screening. Hierin bekijken we of je over voldoende competenties beschikt om de stap naar het werkveld onmiddellijk te zetten. Bij Info en inschrijving vind je hier meer info over.

In september moet je dan een werkplek vinden. Anders kan je niet starten aan de opleiding. Eens je een plek hebt, kan je aan het werk. Je ontvangt hiervoor een leervergoeding en je bouwt sociale rechten op. 

 

Je volgt 2 dagen les op school (16 uur) en je gaat 3 dagen naar je werkplek (22 uur). Dit is zowel een woonzorgcentrum als de thuiszorg. Leren op de vloer, dat werkt!

Je kan met deze opleiding ook je diploma secundair onderwijs behalen. Goed meegenomen, toch?

Je kan gaan werken als zorgkundige in een woonzorgcentrum, bij een thuiszorgdienst, thuisverpleging en ook in een ziekenhuis en andere zorginstellingen.

Met je diploma secundair onderwijs op zak kan je bij ons nog een Se-n-Se-opleiding volgen. En uiteraard kan je ook verder studeren, HBO5 Verpleegkunde bijvoorbeeld.

Check hieronder onze lessentabel en je bent zo overtuigd! 

ZORGKUNDIGE DUAAL  
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands  2
Maatschappelijke vorming 2
Frans 2
Zorgkundige duaal 6
Leren op de werkplek  22*
TOTAAL 38

* Leerlingen met vrijstellingen presteren extra uren op de werkplek.