Leefgroepenwerking (zorg+)

 

 

Welkom!

Je wil als professionele begeleider aan de slag met mensen met een beperking, die extra zorg nodig hebben? Geloof je in hun mogelijkheden en kijk je ernaar uit om vanuit een gelijkwaardige positie hun levenskwaliteit te verbeteren? Creativiteit is jouw ding en je kan probleemoplossend denken? Word bij ons een krak in je vak!

 

Kijken mag

Goed om weten

Je kan starten met deze opleiding als je een diploma van het secundair onderwijs hebt in het domein Personenzorg. Heb je minstens een jaar hoger onderwijs in de pedagogische of sociale of paramedische sector gevolgd, dan kan je ook starten. Voor alle anderen organiseren wij graag een motivatiegesprek (en -proef) waarin we polsen naar je motivatie en je leervaardigheden. Je twijfelt of je zomaar kan starten? Bel eens op. Je krijgt dadelijk het juiste antwoord.

 

Tijdens je studies verwerf je de nodige competenties die een beginnend begeleider zeker moet bezitten. Je leert via de theorielessen maar ook via inleefmomenten, studiebezoeken, getuigenissen, projecten en workshops. Een heel jaar ben je buddy van een persoon met een beperking en je gaat natuurlijk op stage. Die stage duurt 14 weken en vindt plaats in heel verschillende voorzieningen. En weet je dat je ook op stage kan in het buitenland? Roemenië is onze place to be!

 

Inhoudelijk is dit traject heel sterk gelijklopend met het traject Begeleider bij mensen met een beperking. Maar we focussen hier heel sterk op mensen die een grotere ondersteuningsnood hebben en die dus meer zorg nodig hebben. Wie hiervoor kiest, krijgt extra uren Zorg.

En wat hierna?

Na deze opleiding kan je werken als opvoeder/begeleider in voorzieningen die zorgen voor dagbesteding en woon- en leefbegeleiding. Opvangcentra en diensten voor arbeidszorg zijn ook mogelijke werkplekken. Ook de context van kinderen/jongeren met sociale problemen en de animatiedienst bij bejaarden zijn mogelijkheden. Maar jij hebt natuurlijk je specialiteit van Zorg+.

 

Met dit diploma is doorstroming naar het werkveld zeker verzekerd, maar je kan ook nog verder studeren. Een bijkomende Se-n-Se-opleiding is een optie. Maar ook de specialisatiejaren BSO die we op school organiseren, zijn mogelijk. Of doe je liever volwassenenonderwijs of kies je het voor het hoger onderwijs? It's up to you!

 

Check it out!