5e en 6e jaar Jeugd- en gehandicaptenzorg

 

Welkom!

Ben je geslaagd in het vierde jaar ASO/TSO? Heb je een passie voor mensen en wil je graag kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking begeleiden? Heb je een uitgesproken sociale interesse? Ben jij ook zo'n enthousiasteling en werk je graag activiteiten uit? Ben je bereid jezelf in vraag te stellen en in team te werken? Wil je na je opleiding meteen aan de slag of studeer je liever verder? Dat kan allemaal als je de richting Jeugd- en gehandicaptenzorg volgt. Kom maar af!
 

Kijken mag 

Goed om weten

Goed om weten

Dit is een beroepsgerichte opleiding waar we veel belang hechten aan een stevige theoretische basis. Je ervaringen, die je opdoet via bezoeken, ervaringsdagen, projecten, getuigenissen en stage linken we altijd aan de theorie. Achter je boeken kruipen, dat is echt wel iets dat we ook van jou verwachten. 

 

De lessen expressie organiseren we in dagen (en dus niet elke week 2 lesuren). Zo bereiken we veel meer met onze leerlingen.

 

Het is een opleiding met stage (4 weken in het vijfde en 8 weken in het zesde jaar). Die stage doe je in de meest diverse voorzieningen maar altijd bij mensen met een beperking of bij kinderen/jongeren die opvoedingshulp nodig hebben. 

 

We organiseren ook buitenlandse stages. Wie wil, kan mee naar Roemenië. Je buitenlandse droom kan bij ons werkelijkheid worden. Follow your dream!

En wat hierna?

En wat hierna?

Met je diploma op zak kan je aan het werk als opvoeder/begeleider binnen de zorg voor mensen met een beperking en de jeugdhulpverlening. Sommige oud-leerlingen werken in de (buitenschoolse) kinderopvang en als animator bij bejaarden. Werk genoeg dus!

 

Wil je graag verder studeren? Dan kan ook! Heel wat oud-leerlingen hebben met succes hun bachelordiploma behaald in het sociaal hoger onderwijs (orthopedagogie, ergotherapie, sociaal werk), pedagogisch hoger onderwijs (kleuter- en lager onderwijs) en verpleegkunde en vroedkunde. Ook HBO5-opleidingen zijn een optie. Een andere weg is de combinatie leren en werken. Die opleidingen volg je aan een centrum voor volwassenenonderwijs. En nog een andere optie is een zevende specialisatiejaar volgen. Dat kan ook op onze school. Check it out bij Zevende jaren!

 

 

Check it out!