5e en 6e jaar Organisatiehulp

 

Welkom!

Ben je geslaagd in het vierde jaar? Ben je een doener en werk je graag in een team? Ben je vriendelijk, stipt en betrouwbaar? Is indirecte zorg (maaltijdverdeling en -hulp, linnendienst, bedden opmaken, transportdienst ...) echt wel jouw ding? Wil je graag aan de slag als logistiek assistent in een zorginstelling of in de professionele schoonmaak? Dan is organisatiehulp beslist iets voor jou!

 

Kijken mag

Goed om weten

In deze opleiding krijg je algemene vakken maar ook vakken die alleen jij krijgt. Die 12 uren zijn opgesplitst in twee modules: Logistiek assistent en Logistiek medewerker in de voedingsdienst. Een woordje uitleg? Dat volgt hieronder. 

 

Als logistiek assistent bied je ondersteuning aan het verzorgend en verpleegkundig team. Je taken zijn heel gevarieerd. Je helpt bij de maaltijden, de linnendienst, het opmaken van bedden, de transportdienst en de huiselijke inrichting van ruimtes. We verwachten dat je noodsituaties herkent en dat je hier accuraat kan optreden.

In de module Logistiek medewerker in de voedingsdienst leer je hygiënisch werken met voedsel. Je bereidt en presenteert eenvoudige gerechten. Je verdeelt maaltijden. Je leert voedingswaren bewaren in een magazijn, bestellingen aannemen en etenswaren controleren op vervaldata. Je leert met zorg afruimen en je staat in voor de vaat.

 

Je gaat 10 weken op stage, zowel in het vijfde als het zesde jaar.
In het vijfde jaar werk je zes weken als logistiek assistent in een woonzorgcentrum en 4 weken als logistiek medewerker in de keuken van een woonzorgcentrum. In het zesde jaar heb je drie stageperiodes. Je werkt vier weken in een woonzorgcentrum als logistiek assistent, 3 weken in een ziekenhuis als logistiek assistent en 3 weken in een woonzorgcentrum als logistiek medewerker in de keuken of in een broodjeszaak. Veel plaatsen, veel leerkansen!

 

En wat hierna?

Je bent nu opgeleid tot een veelzijdige medewerker en een waardevolle werkkracht. Maar we leven in een snel evoluerende maatschappij en specialisatie is zeker een must. Daarom stellen wij voor om een zevende specialisatiejaar Organisatie-assistentie te volgen. 

 

 

Check it out!