5e en 6e jaar Sociale en technische wetenschappen

 

Welkom!

Ben je nieuwsgierig naar alles wat met mens, voeding en milieu te maken heeft? Heb je interesse voor natuurwetenschappen en sociale wetenschappen? Actief leren is je ding? Organiseer je graag activiteiten? Ben je creatief? Ben je sociaal? Werk je graag in team en zie je actief en onderzoekend leren als een uitdaging? Ben je geslaagd in het vorige jaar ASO of TSO? Wil je graag verder studeren? Dan is sociale en technische wetenschappen (STW) gegarandeerd iets voor jou!

 

Kijken mag 

Goed om weten

Integrale opdrachten - competentieontwikkelend leren 
Dit vak is een mix van natuurwetenschappen, sociale wetenschappen, expressie en voeding. Je leert er om je kennis, vaardigheden en attitudes in te zitten. Actief leren is de boodschap. Je gaat individueel of in groep aan de slag met je leraar als coach. Je ontwikkelt vier basiscompetenties: onderzoeken, organiseren, presenteren en je eigen studieloopbaan in handen nemen. Spannend!

 

Geïntegreerde proef (GIP)
In het zesde jaar maak je een GIP. Bij ons is dat een groepsopdracht. Op het einde presenteer je je jaarwerk voor een jury. Ook dat is spannend!

 

Inhaallessen
Wie dit nodig heeft/vindt, kan inhaallessen volgen voor Frans, Engels, wetenschappen en wiskunde.

 

CLIL
of anders gezegd lessen in het Engels. In het vierde jaar kan je godsdienst volgen in het Engels. In het vijfde en zesde jaar kan je ervoor kiezen om twee van de vier uur sociale wetenschappen in het Engels te volgen. Een goede oefening voor het hoger onderwijs!
Lees hier meer! 

En wat hierna?

Je bent goed voorbereid op een professionele bacheloropleiding. Je kan kiezen voor een bachelor in het onderwijs (kleuter, lager of secundair). Sommigen kiezen voor een echt sociale richting als bachelor in de orthopedagogie, sociaal werk, toegepaste psychologie, pedagogie van het jonge kind, sociale readaptatiewetenschappen, maatschappelijke veiligheid, toegepaste gezondheidswetenschappen. Anderen kiezen voor ergotherapie, voedings- of dieetkunde, logopedie en audiologie, verpleeg- of vroedkunde.

 

Een andere mogelijkheid is dat je je specialiseert en/of je vaardigheden verbreedt via een eenjarige Se-n-Se-opleiding. Op onze school kan je kiezen tussen drie trajecten. Ook de specialisatiejaren BSO Kinderzorg, Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige en Organisatie-assistentie zijn een optie. En via het duale traject kan je Kinderbegeleider en Zorgkundige worden. De moeite waard om even verder te lezen hierover!

 

 

Check it out!