Voeding en horeca

 

Welkom! 

Je staat graag in de keuken en je zou graag koken voor een grote groep? Je hebt aandacht voor kwaliteitsvolle producten en je wil graag werken volgens de nieuwste technieken? Je wil de regels van de kookkunst maar al te graag onder de knie krijgen? Dan zijn deze BSO-richtingen zeker iets voor jou. In de tweede graad volg je Restaurant en Keuken en in de derde graad heet de richting Grootkeuken. Be our guest!

 

Kijken mag 

 

Waarom deze richting? 

Je ziet het zitten om gezonde en gevarieerde maaltijden te bereiden voor meerdere klanten - ja, soms ook voor enkele honderden? Dan moet je zeker ja zeggen tegen deze opleiding. Ben je een teamplayer, die aandacht schenkt aan budget, planning en techniek, dan heten we je welkom in de wondere wereld van de gastronomie!

Goed om weten

Tijdens deze opleiding stomen we je klaar zodat je zeker je mannetje kan staan in elke grootkeuken en misschien zelfs in een restaurant. Who knows!

 

Je doorloopt een traject waarbij professionele koks en leraren Voeding je alle kneepjes van het vak leren.

 

Je degelijke opleiding krijg je in goed uitgebouwde praktijklokalen, die voortdurend gemoderniseerd worden. We hebben leskeukens, een écht restaurant (voor leraren dan nog wel) en een up-to-date grootkeuken.

 

Via studiebezoeken en projecten kan je je opgedane kennis nog verruimen.

 

Je stage is het orgelpunt van je opleiding: koken in woon- en zorgcentra, ziekenhuizen, vakantiecentra ... Je doet 4 weken stage in het 5e en 8 weken in het 6e jaar. 

 

Smakelijk! 

 

En wat hierna? 

Wil je een echte chef in de grootkeuken worden? Waarom zou je dan het 7e specialisatiejaar Gemeenschapsrestauratie niet volgen? Grootkeukens van bedrijven, ziekenhuizen, fabrieken ... zullen je met open armen ontvangen. 

 

Check it out!