onze school

Het Margareta-Maria-Instituut van Kortemark is een middelgrote gemengde school met op 1 september 2016 een meer dan 1000 leerlingen en 180 personeelsleden in de secundaire afdelingen. De school is gelegen in een landelijke gemeente en toch goed bereikbaar met de trein en met De Lijn. In de onmiddellijke omgeving is er leerlingenvervoer met eigen schoolbussen.

Het Margareta-Maria-Instituut biedt “onderwijs op maat”: algemeen secundair onderwijs (ASO), technisch (TSO) en beroepsonderwijs (BSO). Leerlingen die bv. in de loop van het jaar van onderwijsvorm moeten veranderen wegens zwakke resultaten, vinden in eigen school een gepaste technische of beroepsrichting.

Onze school maakt sedert 1 september 1999 deel uit van de scholengemeenschap Houtland.

Onze school vierde tijdens het schooljaar 2013-2014 haar 175-jarig bestaan. Sedert al die tijd is ze in eigen streek en ver daarbuiten gekend als een school die een goede opvoeding en degelijk onderwijs hoog in het vaandel draagt.

De resultaten die onze oud-leerlingen behalen bij verdere studies of hun succes in het beroepsleven zijn terecht onze trots en referentie. Zo tellen wij binnen ons lerarenkorps verschillende oud-leerlingen.