Internaatswerking

 

 

 

Je wil graag werken met kinderen en jongeren in een schoolse context én op internaat? Je wil meer weten over kinderen en jongeren in een problematische opvoedingssituatie en kinderen met een beperking? Je beschikt over de nodige portie zelfkennis? Je bent bereid om jezelf in vraag te stellen? Je vindt school en begeleiding op dat vlak best wel belangrijk? Je wil écht studeren en je vond zelf al je weg in je studiemethode? Je bent enthousiast en je bruist van nieuwe ideeën? Je bent jong en je wil wat? Hier vind je wat je zoekt! 

 

Je kan starten met deze opleiding als je een diploma van het secundair onderwijs hebt in het domein Personenzorg. Heb je minstens een jaar hoger onderwijs in de pedagogische of sociale of paramedische sector gevolgd, dan kan je ook starten. Voor alle anderen organiseren wij graag een motivatiegesprek (en -proef) waarin we polsen naar je motivatie en je leervaardigheden. Je twijfelt of je zomaar kan starten? Bel eens op. Je krijgt dadelijk het juiste antwoord.

 

Dit eenjarig traject is een intensieve opleiding en vorming. Je doet stage en werkplekleren in een internaat, bijzondere jeugdzorg en het buitengewoon onderwijs. Alle vakken zijn praktijkgericht en tegelijk theoretisch stevig onderbouwd. Je verruimt je kennis en vaardigheden via lessen, studiebegeleiding, tweedaagse, studiebezoeken, expressie, loopbaangesprekken ... Een hele waaier zoals je kan lezen!

Zin om tijdens je opleiding praktijkervaring op te doen in het buitenland? Dat kan. We gaan elk jaar op stage naar Roemenië. 

 

Met het certificaat Internaatswerking dat je krijgt, kan je gaan werken in een schoolinternaat. Ook de bijzondere jeugdzorg en organisaties voor mensen met een beperking zijn mogelijke werkcontexten. Je kan ook aan de slag als opvoeder of administratief medewerker in het secundair onderwijs of als begeleider in de (buitenschoolse) kinderopvang.

 

Wil je graag verder studeren? Je kan nog alle kanten uit. Een bijkomende Se-n-Se-opleiding is een optie. Maar ook de specialisatiejaren BSO die we op school organiseren, zijn mogelijk. Of doe je liever volwassenenonderwijs of kies je het voor het hoger onderwijs? Ook dat kan nog altijd! 

Check hieronder eens de lessentabel en dan ben je helemaal overtuigd! 

INTERNAATSWERKING  
Beroepsgerichte vakken en stage 29 
Algemene vakken:
Godsdienst
Lichamelijke opvoeding
Nederlands
3
TOTAAL 
32