6de leerjaar op bezoek!

De leerlingen van MMI uit Kortemark, de leerlingen uit Kortemark-Elle en uit Werken, De Tweesprong uit Handzame en Edewalle, Okido uit Staden en Westrozebeke, de Mozaïek uit Hooglede en Sleihage brachten op 24 januari een bezoekje aan de grote school, want binnenkort moeten ze een belangrijke keuze maken wat hun studies betreft.

Tijdens enkele doe-momenten en proeflessen, maakten de jongens en meisjes kennis met STEM-wetenschappen, Latijn, Meertalige communicatie en cultuur, Economie, Creatieve en sociale vorming, STEM-technieken, Sport en Spaans. Een brede waaier van keuzemogelijkheden waaruit je bij ons op school kan kiezen. Concreet betekende dit onder andere wetenschap ontdekken met experimenten, een taalbad Engels of Spaans, een Latijnse fabel lezen, een sleutelhanger of modestukje ineenknutselen, een marsepeinen paddenstoel maken en zelfs een baby'tje wassen en verzorgen of een wonde verzorgen... keuze genoeg dus!

Als afsluiter konden de leerlingen genieten van een lekker middagmaal in onze schoolrefter. De middagmalen in onze school worden dagelijks verzorgd door onze eigen leerlingen die Restaurant en keuken (tweede graad), Grootkeuken (3de graad) of Gemeenschapsrestauratie (7de jaar) volgen.

Op 31 januari staan de MMI-deuren wijd open voor De Kreke uit Kortemark, de Linde uit Zarren, het Beverbos uit Lichtervelde en de basisscholen uit Klerken en Sint-Kristoffel.