'Lieve Emma', februari 2018

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari brachten onze leerlingen het muzikale totaalspektakel 'Lieve Emma', met als thema de Eerste Wereldoorlog.

Gedichtendag, 26 januari 2018

Naar jaarlijkse gewoonte kwam een Nederlandstalige kleinkunstartiest onze leerlingen vergasten op een halfuurtje muzikale poëzie. Dit jaar was Liesbeth Goossens aan de beurt.

Leerlingenbegeleiding 2014-2015

Het is ongetwijfeld een belangrijke taak van een school om de leerlingen te leren “leren”, maar ook om de leerlingen te leren “leven”.  Dat leerlingen zich goed voelen is daarbij een basisvoorwaarde. In het MMI worden er heel wat activiteiten aangeboden opdat leerlingen zich thuis zouden voelen op school.

Dag van de leerling op 27 mei

Op dinsdag 27 mei organiseert de Leerlingenraad van het MMI de Dag van de Leerling.
Deze dag zal volledig  in het teken staan van 'glimmer and glatter' met een heuse talentenwedstrijd.  In MMI'S GOT TALENT gaan we op zoek naar de leerling of groep leerlingen die een speciale act naar voor kan brengen tijdens een vrij podium over de middag.  Deze act kan bestaan uit zingen, dansen, goochelen, comedy,... 
 
Maar er is meer!

Themadag 2014

Op dinsdag 1 april 2014 staat onze 16de themadag op het programma. 
Als thema voor dit jaar hebben we gekozen voor ‘SPARTACUS’! Niet zozeer als een directe verwijzing naar de Romeinse slavenopstand, maar wel naar de onverzettelijke kracht die deze opstand met zich mee bracht. Deze kracht zullen de leerlingen én leerkrachten nodig hebben om de Spartacus Run te overwinnen.

MMI start met 175ste schooljaar!

Op maandag 2 september trekken opnieuw duizenden leerlingen richting schoolpoort. Ook het MMI maakt zich op om al haar leerlingen een schooljaar lang te begeleiden in hun groei naar volwassenheid.

Vanzelfsprekend komt er heel wat kijken bij dergelijke organisatie: de directie is druk bezig met het opstellen van de lessenroosters en de opdrachtenverdeling van de leerkrachten, de klassen worden ingedeeld, lokalen worden ingericht, nieuwe leerlingen en leerkrachten worden onthaald,... Een hele klus, maar dit garandeert wel een vlotte start voor iedereen op 2 september!

Buitenlandse reis Turkije

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de leerlingen van de 3de graad tijdens de paasvakantie op reis naar het buitenland. Dit jaar stond het zonnige Alanya op het programma. Op dinsdag 2 april vertrokken 87 MMI’ers en een team begeleidende leerkrachten  voor een achtdaagse reis. Tijdens deze reis stond zowel cultuur als ontspanning op het programma.

Het gaat rocken in MMI!

De examens zijn volop bezig en na de examenperiode is er opnieuw Themadag in het MMI. En dit jaar gaat het rocken in het MMI! We laten de mensen van de werkgroep zelf even aan het woord:

7KZ speelt levend gezelschapsspel

De leerlingen van 7KZ trokken naar 3 centra voor buitenschoolse opvang: Jabedabedoe in Torhout, de Kornuit in Eernegem en de Buidel in Koekelare.
Ze kregen vooraf in de les voorbereidingstijd om een gezelschapsspel 'tot leven' te brengen. Alles werd tot in de puntjes uitgewerkt tegen de dag van de uitvoering. 

Pagina's