Grootkeuken en catering |A

 

 

Sta je graag in de keuken? Heb je een grote interesse voor voeding en schrikt het jou niet af om te koken voor grote groepen? Dan is Grootkeuken en catering misschien iets voor jou.
In deze praktische studierichting ontwikkel je de vereiste vaardigheden voor het bereiden en verdelen van maaltijden in verschillende contexten van grootkeuken en catering.

Onze school staat voor een zeer degelijke opleiding. Met een team van professionele koks en leraren voeding bieden we je een traject aan waarbij je alle aspecten van het beroep leert kennen: lekker en gezond koken voor een grote groep volgens de hedendaagse kooktechnieken, deskundige menuplanning en werken in teamverband. Bovendien verwerf je inzicht in de voedingswaarde van de producten, leer je ecologisch en duurzaam handelen en krijg je zicht op de organisatie en het beheer binnen grootkeuken en catering.

In de derde graad Grootkeuken en catering leer je koken voor een grote groep mensen. In het MMI leer je dit beroep vanuit een reële situatie, want elke dag maken we eten klaar voor zo’n 500 leerlingen en leraren.

 

We beschikken in onze school over goed uitgebouwde praktijklokalen, die voortdurend gemoderniseerd worden. Je leert er de kneepjes van het vak.
Je kennis wordt nog verruimd via studiebezoeken, werkplekleren en stages. 

Valt deze richting bij jou in de smaak, zowel letterlijk als figuurlijk? Dan zou Grootkeuken en catering best wel eens iets voor jou kunnen zijn!
Neem alvast een kijkje in de lessentabel hieronder en dan wordt alles je duidelijk. 

GROOTKEUKEN EN CATERING 5e jaar 6e jaar
Artistieke vorming 1 -
Engels 1 1
Financieel-economische vorming - 1
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming 1 1
Nederlands  2 2
Wiskunde 2 2

Grootkeuken en catering

Apparatuur
Apparatuur, inrichting en uitrusting
Bereidingstechnieken
Dieetleer en drankenkennis
Grootkeuken en praktijk 
Menuleer
Voedingsleer
Veiligheid en hygiëne
Warenkennis
Stage

 

19

1
-
2
-
10
-
1
1
-
4

 

 

19

-
1
-
1
8
1
-
1
1
6

 

TOTAAL
32
32