Moderealisatie |A

 

Je outfit zelf ontwerpen en realiseren, een hele uitdaging!
Je zoekt het juiste patroon, bepaalt de kleur en keuze van de stof. Je zet de stukken vakkundig en nauwkeurig in elkaar. Je combineert en experimenteert. Je laat je creatieve ideeën de vrije loop en maakt unieke exemplaren. Met het programma IIlustrator leer je modellen aanpassen, bewerken, teksten plaatsen of presentaties maken. Als je jouw praktische kennis dan ook nog kan toepassen in een winkel(keten), ben je aardig op weg om een goede verkoper te worden.

In Moderealisatie ligt de moeilijkheidsgraad van je zelfgemaakte kledingstukken hoger dan in de 2e graad en leer je verkoopstechnieken aan. Je leert via een kassaprogramma de verkoop inbrengen, voorraden bekijken en opnieuw aanvullen. Tijdens het werkplekleren toets je je kennis in het werkveld. Je gaat ook op stage in een winkel uit de textielsector. Leren op de werkvloer biedt schitterende kansen op boeiende ervaringen in steeds nieuwe situaties.

 

 

Na het zesde jaar behaal je het diploma secundair onderwijs. Je kan je aan het werk als verkoper of als retoucheur in winkelketens, interieurzaken of andere winkels in de textielsector. Wil je je echter nog verder specialiseren in het vak, dan kan je een zevende jaar Modespecialisatie en trendstudie volgen en behaal je zo het diploma secundair onderwijs. 

Misschien even een kijkje nemen naar de lessentabel hieronder, want dit zou voor jou wel eens de 'geknipte' richting kunnen zijn! 

MODEREALISATIE 5e jaar 6e jaar
Artistieke vorming 1 -
Engels 1 1
Financieel-economische vorming - 1
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 2 2

Moderealisatie

Modetechnieken: assemblage en afwerkingstechnieken
Modetechnieken: retouchetechnieken
Modeverkoop
Winkelverkoop
Stage

19

6
5
2
2
4

19

5
4
2
2
6

     
TOTAAL
32
32