Op bezoek in de grote school ...

De leerlingen van MMI en van ’t Ellebloempje uit Kortemark, De Tweesprong uit Handzame en Edewalle, Okido uit Westrozebeke, de Mozaïek uit Hooglede en Sleihage brachten op 20 januari een bezoekje aan de grote school, want binnenkort moeten ze een belangrijke keuze maken wat hun studies betreft.

Tijdens enkele doe-momenten en proeflessen, maakten de jongens en meisjes kennis met STEM-wetenschappen, Latijn, Meertalige communicatie en cultuur, Economie, Creatieve en sociale vorming, Lifestyle & mode, STEM-technieken, Sport en Spaans. Een brede waaier van keuzemogelijkheden waaruit je bij ons op school kan kiezen. Concreet betekende dit onder andere wetenschap ontdekken met experimenten, een taalbad Engels of Spaans, een Latijnse fabel lezen, een sleutelhanger of modestukje ineen knutselen, een cup cake versieren en zelfs een baby'tje wassen en verzorgen of een wonde verzorgen... keuze genoeg dus!

Als afsluiter konden de leerlingen genieten van een lekker middagmaal in onze schoolrefter. De middagmalen in onze school worden dagelijks verzorgd door onze eigen leerlingen die Restaurant en keuken (tweede graad), Grootkeuken (3de graad) of Gemeenschapsrestauratie (7de jaar) volgen.

Op 3 februari staan de MMI-deuren wijd open voor De Kreke uit Kortemark, De Linde uit Zarren, het Beverbos uit Lichtervelde en Schooltrio uit Klerken en Sint-Kristoffel.