Assistentie in wonen, zorg en welzijn |A

 

Slaagde je in het vorige schooljaar in de 2e graad finaliteit doorstroom (ASO-TSO), de dubbele finaliteit (TSO) of de finaliteit arbeidsmarkt (BSO), dan kan je starten in de 3e graad Assistentie in wonen, zorg en welzijn. 
In deze richting houden we van doeners die graag snel van de theorie naar de praktijk overgaan. Geeft omgaan met mensen je veel voldoening en ben je vriendelijk, stipt, betrouwbaar en iemand die graag de handen uit de mouwen steekt? Dan kan deze richting wel eens iets voor jou zijn. 

Assistentie in wonen, zorg en welzijn is een praktische studierichting, gericht op leerlingen die mensen willen ondersteunen in hun zorgbehoeften. Je leert er huishoudelijke en logistieke vaardigheden en je maakt kennis met verschillende sectoren waar je als logistiek assistent, huishoudhulp of medewerker kamerdienst aan de slag kan. 

Als logistiek assistent in de zorg bied je logistieke ondersteuning in de brede sector van zorg en welzijn: je assisteert een verpleegkundig of verzorgingsteam, je helpt bij de maaltijden, linnendienst, het opmaken van de bedden of de transportdienst van de mensen.

De theorie en de praktijk wordt jou aangeleerd door enthousiaste leerkrachten vanuit hun eigen opleiding en de samenwerking met het werkveld tijdens de stagebegeleiding. Zowel in de lessen als tijdens inleefmomenten en studiebezoeken of projecten leer je kwaliteitsbewust handelen, vlot communiceren en in team werken. 

Na de 3e graad Assistentie in wonen, zorg en welzijn kan je aan de slag als logistiek assistent in de brede sector van zorg en welzijn. Verder studeren is ook een optie, want je kan kiezen voor een Se-n-Se-opleiding. 

Spreekt deze richting je aan? Ben je al overtuigd of check je eerst nog even de lessentabel hieronder? 

Assistentie in wonen, zorg en welzijn 5e jaar 6e jaar
Artistieke vorming 1 -
Engels 1 1
FInancieel-economische vorming - 1
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Mavo 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 2 2

Asstistentie in zorg, wonen en welzijn

Maaltijdgebeuren
Omgeving en organisatie
Zorg en ondersteuning
Stage

 

19

3
2
4
10

 

19

3
2
4
10

 

TOTAAL
32
32