Gemeenschapsrestauratie

 

Je hebt de smaak te pakken en je wil je verder specialiseren in de grootkeukensector? Je wil elke dag gezonde en lekkere maaltijden serveren aan een grote groep mensen? Een goede keuze! In de maaltijdverstrekking in grootkeukens en catering is er zeker vraag naar vakbekwaam personeel. 
 

Kom je uit het studiegebied Voeding, dan kan je zo starten. Kom je uit een ander studiegebied maar ben je super gemotiveerd om deze richting te volgen, dan kom je eerst eens langs voor een motivatiegesprek. Daarna kan je al dan niet starten aan de opleiding.

Je ontdekt verder de werking van de grootkeuken. Je leert alle technieken - teveel om hier op te noemen - kennen die een grootkeukenchef moet beheersen. Je leert een menuplanning maken, je hecht belang aan kostenaspecten en hygiënepraktijken. Op school is onze professioneel uitgeruste grootkeuken je werkdomein. En tijdens je stage van acht weken groei je verder uit tot een volwaardige grootkeukenchef. Laat het u smaken!

Na je zevende jaar Gemeenschapsrestauratie haal je je diploma secundair onderwijs. Je kan aan de slag in het werkveld als kok in een grootkeuken. Ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, feestzalen, hotels ... staan op jou te wachten. Maar niets belet je om nog verder te studeren natuurlijk.

Check hieronder de lessentabel even en dan ben je helemaal overtuigd! 

GEMEENSCHAPSRESTAURATIE  
Engels 2
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Maatschappelijke vorming 2
Nederlands 2
Gemeenschapsrestauratie 10
Toegepaste economie 2
Stage 8
TOTAAL
32 uur