Organisatie-assistentie

 

In onze maatschappij is specialisatie absoluut een must. Met dit specialisatiejaar spelen we daarop in. Je kennis, vaardigheden en attitudes gaan we verder aanscherpen. We laten je functioneren in complexe situaties. Gaandeweg krijg je meer en meer verantwoordelijkheid. In dit zevende jaar mag het duidelijk wat meer zijn!
 

Je kan starten in Organisatie-assistentie als je het zesde jaar volgde in een of andere richting uit het studiegebied Personenzorg of als je minstens een jaar hoger onderwijs volgde binnen de pedagogische, sociale of paramedische sector. Is dit niet het geval, dan moet je een motivatiegesprek doen. Daarna krijg je te horen als je er al dan niet kan aan beginnen. Good luck!

We vormen je op drie gebieden. In de competentie klein huishouding leer je instaan voor de schoonmaak, eenvoudige maaltijden bereiden, klein verstelwerk, boodschappen doen... De competentie logistiek assistent zet in op de bedeling van maaltijden, bedden opmaken, animatie-activiteiten of transport van patiënten. Je kan ook taken krijgen in de sterilisatieafdeling van een ziekenhuis. En als logistiek medewerker in de onderhoudsdienst leer je op een professionele manier reinigen in zorginstellingen en bedrijven. Zoals je ziet, een héél gevarieerd takenpakket!

In het zevende jaar doen we veel werkbezoeken. We doen ook aan werkplekleren en gaan 10 weken op stage. Ja, leren doe je niet alleen op de schoolbanken! En er is kans dat je op buitenlandse stage gaat naar Zwitserland. There we gogo!

Na dit jaar kan je op onze school nog het 7e jaar Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige en/of 7 Kinderzorg volgen. Je kan natuurlijk ook direct gaan werken.

Check even onze lessentabel hieronder en dan ben je vast helemaal overtuigd! 

 

Organisatie-assistentie  
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Maatschappelijke vorming 2
Nederlands 2
Plastische opvoeding 2
Organisatie-assistentie 10
Stage 10
TOTAAL
32 uur