Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige

 

Wil je je verder specialiseren in het verzorgen van oudere mensen of wil je werken in de thuiszorg? Heb je interesse in de leefwereld van de zorgvrager en draag je hen een warm hart toe? Kan je vlot contact leggen en ben je een teamspeler? Kan je bovendien deze kwaliteiten combineren met kwalitatieve zorg? Dan ben jij de geknipte persoon om met deze opleiding te starten.

Je kan starten in deze richting als je het zesde jaar volgde in een of andere richting uit het studiegebied Personenzorg.

In het zevende jaar leggen we de klemtoon op zorg op maat in complexere (zorg)situaties. Je leert zelfstandig de totaalzorg uitvoeren. Je traint je verder in observeren en rapporteren en het dragen van verantwoordelijkheid. Je gaat je eigen handelen in vraag stellen om nog beter te worden. Kortom, we stomen je klaar voor het werkveld.

 

 

Een belangrijk deel van de lesinhouden gaan over zorg in een woon- en zorgcentrum en in de thuiszorg. Maar we hebben het ook over kraamzorg, palliatieve zorg, de zorgvrager in een andere cultuur, met psychische problemen, in een sociaal kwetsbaar milieu, met beperkingen.

Via studiebezoeken, werkplekleren, gastcolleges raak je vertrouwd met de evoluties in het werkveld. En natuurlijk vergeten we de stage niet te vermelden. Je gaat 10 weken werken in verschillende settings zoals een woonzorgcentrum en bij een thuiszorgdienst. Daarnaast ga je nog even proeven van een algemeen ziekenhuis of een voorziening voor mensen met een beperking of de thuisverpleging of de dienst animatie in de ouderenzorg. 

Studenten die al het diploma secundair onderwijs behaalden, krijgen vrijstelling voor 8 uur algemene vakken. Ook goed om weten toch?

Je kan gaan werken als zorgkundige in een woonzorgcentrum, bij een thuiszorgdienst, thuisverpleging en ook in een ziekenhuis en andere zorginstellingen.

Met je diploma secundair onderwijs op zak kan je bij ons nog een Se-n-Se-opleiding volgen. En uiteraard kan je ook verder studeren, HBO5 Verpleegkunde bijvoorbeeld.

Check hieronder onze lessentabel en dan wordt jou alles duidelijk! 

THUIS- & BEJAARDENZORG/ZORGKUNDIGE  
Expressie 2
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Maatschappelijke vorming 2
Nederlands 2
Thuis- & bejaardenzorg/zorgkundige 10
Stage 10
TOTAAL
32