Horeca |D&A
Nieuwe richting vanaf september 2025
Je hebt een passie voor horeca en hotel? Je wil in de keuken creatief bezig zijn en zo nieuwe gerechten creëren, zodat alle gasten ervan kunnen genieten? Je gaat vlot en vriendelijk om met de gasten en je biedt hen een tot in de puntjes verzorgde service? Je droomt ervan om ooit een eigen zaak te beginnen of door te stromen naar een managementfunctie in het hotelwezen? Zet je bij in de studierichting Horeca!
In de 2e graad Horeca leer je de basistechnieken voor keuken en zaal, waarbij de theorie steeds gekoppeld wordt aan de praktijk. Je maakt kennis met voedingsmiddelen, met belangrijke aspecten van hygiëne en met de analyse van productieprocessen. Daarnaast wordt de basis gelegd voor je taal- en communicatievaardigheid. Een flinke theoretische bagage dus!
Je krijgt bovendien een brede algemene vorming en je talenkennis wordt verder uitgebreid. Als je later afstudeert in deze richting, kan je verder studeren op bachelorniveau of je kan eerst nog een zevende jaar volgen.
Horeca | 3e jaar |
---|---|
Aardrijkskunde | 1 |
Artistieke vorming | 1 |
Digitale en leercompetenties | 1 |
Engels | 2 |
Frans | 2 |
Geschiedenis | 1 |
Godsdienst | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 |
Natuurwetenschappen | 2 |
Nederlands | 4 |
Wiskunde | 3 |
Horeca | 11 |
TOTAAL |
32 |
Het 4e jaar wordt pas georganiseerd vanaf schooljaar 2026-2027
In het 4e jaar zal het mogelijk zijn om het vak godsdienst te volgen in het Engels (CLIL).
Kom langs in ons MMI!
Geef ons een belletje op 051 56 77 33 en dan kijken we wanneer je zo snel mogelijk langs kan komen.