Wellness & Lifestyle |D&A

Nieuwe richting vanaf schooljaar 2024-2025!

 

Ben jij geboeid door je eigen gezondheidsgedrag en dat van anderen? Heb je grote interesse voor trends in lichaamsverzorging? Wil je beter inzicht krijgen in de theorie rond make-up en lichaams­verzorgingstechnieken? Ben je sociaalvaardig en wil je je communicatieve vaardigheid in het Neder­lands, Engels en Frans verder uitdiepen? Dan ben jij dé persoon die we zoeken voor de studierichting Wellness en lifestyle!

In Wellness & lifestyle krijg je een brede alge­mene vorming om verder te studeren in het hoger onderwijs. In het specifieke gedeelte krijg je anatomie en fysiologie maar ook di­verse aspecten uit de ontwikkelingsdomeinen en levensfases van de mens. Die kennis ga je combineren met technische vaardigheden uit de schoonheidsverzorging. Want… je vindt theoretische inzichten belangrijk om mensen op een correcte manier te informeren en te adviseren.
Na de tweede graad Wellness en lifestyle kan je verder naar de derde graad Wellness en schoon­heid. Is een meer praktisch gerichte studierichting een betere optie, dan kan je terecht in de derde graad Haarverzorging of Schoonheidsverzorging (arbeidsmarktgerichte finaliteit). Een heroriëntering naar een andere richting kan natuurlijk ook.

Wellness & Lifestyle 3e jaar
Aardrijkskunde 1
Artistieke vorming 1
Digitale en leercompetenties 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Wiskunde 3
Wellness & Lifestyle 11
TOTAAL
32

Het 4e jaar wordt pas georganiseerd vanaf schooljaar 2025-2026.
In het 4e jaar zal het mogelijk zijn om het vak godsdienst te volgen in het Engels (CLIL).