Restaurant en keuken |A

Je staat graag in de keuken en je zou graag koken voor een grote groep? Je hebt aandacht voor kwaliteitsvolle producten en je wil graag werken volgens de nieuwste technieken? Je wil de regels van de kookkunst maar al te graag onder de knie krijgen? Dan is deze richting zeker iets voor jou. In de tweede graad volg je Restaurant en Keuken en in de derde graad heet de richting Grootkeuken en catering.

Je ziet het zitten om gezonde en gevarieerde maaltijden te bereiden voor meerdere klanten - ja, soms ook voor enkele honderden? Dan moet je zeker ja zeggen tegen deze opleiding. Ben je een teamplayer, die aandacht schenkt aan budget, planning en techniek, dan heten we je welkom in de wondere wereld van de gastronomie!

Be our guest!

 

 

Tijdens deze opleiding stomen we je klaar zodat je zeker je mannetje kan staan in elke grootkeuken en misschien zelfs in een restaurant. Who knows!

Je doorloopt een traject waarbij professionele koks en leraren Voeding je alle kneepjes van het vak leren.

Je degelijke opleiding krijg je in goed uitgebouwde praktijklokalen, die voortdurend gemoderniseerd worden. We hebben leskeukens, een écht restaurant (voor leraren dan nog wel) en een up-to-date grootkeuken. Via studiebezoeken en projecten kan je je opgedane kennis nog verruimen.

Je stage is het orgelpunt van je opleiding: koken in woon- en zorgcentra, ziekenhuizen, vakantiecentra ...

Wil je een echte chef in de grootkeuken worden? Waarom zou je dan het 7e specialisatiejaar Gemeenschapsrestauratie niet volgen? Grootkeukens van bedrijven, ziekenhuizen, fabrieken ... zullen je met open armen ontvangen

Smakelijk! En misschien moet je nog even onderstaande lessentabel checken! 

 

RESTAURANT EN KEUKEN 3e jaar 4e jaar
Engels 1 1
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming 2 2
Nederlands 3 3
Wiskunde 2 2
Restaurant en keuken 17 17
Artistieke vorming 1 1
TOTAAL
32
32