Textielverzorging |A

 
Deze studierichting is nieuw vanaf september 2023!

 

Je bent een doener die graag snel van de theorie naar de praktijk overgaat? Je bent betrouwbaar, steekt graag de handen uit de mouwen en je kan nauwkeurig werken? Je hebt interesse voor de textielsector en je ziet je wel werken in een wasserij en/of droogkuis? Als je jezelf in dit profiel herkent, dan is Textielverzorging iets voor jou!
Wie in het vorig schooljaar geslaagd is in de tweede graad fi naliteit doorstroom (ASO-TSO), de dubbele finaliteit (TSO) en de finaliteit arbeidsmarkt (BSO), kan starten in Textielverzorging. 

Textielverzorging is een praktische studierichting in de arbeidsmarkt finaliteit. In de derde graad Textielverzorging ontwikkel je de vereiste vaardigheden voor het verzorgen van textielartikelen binnen de industriële omgeving van een wasserij en droogkuis. Je leert werken met verschillende programmeerbare machines en houdt daarbij rekening met veiligheidsregels en verwerkingsvereisten.

In de lessen, maar vooral via de studiebezoeken en het werkplekleren leer je alle stappen van het behandelingsproces: sorteren, wassen, drogen, strijken, herstellen, plooien en inpakken. Je maakt kennis met de verschillende was- en behandelingsproducten en je wordt een expert in het behandelen van vlekken. Met behulp van specifieke software leer je ook administratieve taken uitvoeren.

Na het 6e jaar krijg je het diploma secundair onderwijs en na de derde graad Textielverzorging ligt een Se-n-Se Procesoperator textielverzorging binnen de keuzemogelijkheden. 

Lijkt onze studierichting Textielverzorging jou wel wat? Check dan zeker nog eens de lessentabel hieronder! 

Textielverzorging 5e jaar 6e jaar
Artistieke vorming 1 -
Engels 1 1
Financieel-economische vorming - 1
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Mavo 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 2 2

Textielverzorging

Afwerking en retouche
Behandeling
Ontvangst
Theorie
Voorbereiding
Stage

19

4
6
2
2
1
4

19

3
6
1
2
1
6

TOTAAL
32
32